fredag 30 september 2016

Grillad entrecote


Så var det äntligen fredag. Trots att det har blivit kväll har inte fredagskänslan infunnit sig. 

Jobbet var mycket idag men så kunde jag åka hem vid 14. När dottern kom hem åkte vi och handlade nya skor till innebandyn. 

Hemma grillade mannen god entrecote som vi åt, supergott.

I morgon ska vi inte göra något. Skönt!

torsdag 29 september 2016

rotmos och fläsklägg

Torsdagar är ju min kortdag. Var på jobbet mellan 09.00-13.00. Underbart!

Åkte inom ICA på väg hem. Mannen jobbade hemifrån på förmiddagen så när jag kom hem åkte han till jobbet.

Jag fixade lunch och sedan vilade jag en stund. Jag började lyssna på vår nya bokklubbsbok i går kväll och jag kom in i den med en gång. Idag fortsatte jag att lyssna efter lunchen och lyssnade sedan hela eftermiddagen. Jag lyssnade när jag lagade mat, när jag skalade potatis, kålrot och morötter, när jag diskade och när jag skar upp fläskläggen.

Vid 18 kom Ä-sonen och flickvännen på middag och då slutade jag att lyssna.

Nu har jag betalat månadens räkningar, så var den lönen slut. Nu ska jag gå och lägga mig och lyssna en stund till.

onsdag 28 september 2016

Idag kom hösten

Det dröjer lite till innan löven byter färg men det börjar nu. Snart är allt så gul-rött-orange-vackert. Idag sjönk temperaturen men jag går fortfarande utan strumpor i skorna. Jag ska nog stå ut månaden ut.

Jag tänker mycket på min fina exkollega Eva som har en dotter som är döende i cancer. Unga människor ska inte få dö i sjukdomar. Unga människor ska leva och må bra. Jävla skitsjukdom! Så maktlös jag känner mig när man bara kan stå bredvid och inget kan göra. Jag har min fina kollega som har en cancersjuk pappa var tid också räknas ner. Dotterns bästa vän vars mamma har jävla skitcancer. Jag önskar jag kunde göra något. Det är skit att se hur de som står mig nära må skit. Usch!

Ikväll blir det potatis- och purjolökssoppa och äpplekaka med vaniljsås. Dottern tränar så mannen kommer fara iväg och skjutsa.

tisdag 27 september 2016

Fredrik Lindström och bokklubb

I morse lyssnade jag på Fredrik Lindström som höll en underhållande och intressant monolog om språket och språkets utveckling. Han pratade i en dryg timme.

Vi har studiedag idag. Vår skola är full med lärare som kommer på föreläsningar. Jag  gick bara på en föreläsning för att sedan sitta på jobbet och jobba ikapp. Det var lugnt och skönt inne hos mig.

Klockan 15 fick jag läsårets första massage. Härligt! Sedan blev det kaffe med kolleger innan Birgitta kom. Hon åkte med mig till Annika där vi hade bokklubb.

Så roligt det är att komma hem till någon som man pratar mycket med varje dag om allt i livet men aldrig har har varit hos. Bilden blir komplett när man får se hemmet. Vi fick god lasagne och äppelkaka till kaffet.

Vi pratade om allt men också boken. Den tyckte vi alla om även om vi tyckte den var lite knepig här och där.

måndag 26 september 2016

Vissa dagar skulle man bara fått ligga kvar i sängen....

Hela gänget till brorsans bröllop
Jag vakande redan klockan 4 i morse och det var helt omöjligt att somna om. Det är 3e måndagmorgonen som jag vaknar så här sjukt tidigt. Försöker analysera varför jag sover så dåligt till måndagen. Antagligen för att min måndag och tisdag är så fullspäckad och att jag känner mig stressad inför. Jag får väl helt enkelt försöka planera upp de bättre så jag känner mig lugn. Fast jag tycker att jag känner mig lugn inför veckostarten.

I vilket fall, jag var sjukt trött i morse. Jag kände mig helt vimmelkantig. Men in i duschen, göra gröt och iväg till jobbet. Jag har glömt att ta på mig min klocka några morgnar, så för att jag inte skulle glömma den idag hade jag lagt den vid datorn. När jag kom till jobbet 07.07 i morse och skulle titta på klockan hade jag inte den på mig.... Det betydde att jag hade glömt min dator och så och vid närmare eftertanke hade jag glömt min lunch också! Amen vad jobbigt!

Men dagen blev bättre efter hand. Jag har varit sjukt trött hela dagen men på något sätt rullar den på ändå. Jag hade lektion, medarbetarsamtal och sedan hade vi det långa passet läslyft. Idag kändes det ännu roligare och bättre. Jag har en mycket bra grupp.

Efter jobbet hade vi dessutom styrelsemöte i konstföreningen och efter det vernissage. Jag hoppade vernissaget.

Hemma hade mannen gjort en jättegod pytt på rotsaker och grillresterna sedan i går. Mums! Mannen körde mig till City Gross och lämnade mig där för att köra dottern till träningen i Dalby. När han lämnat henne kom han tillbaka till mig och hämtade upp mig, lämnade av mig hemma med varorna och åkte till Dalby för att hämta dottern, medan jag packade in. Äntligen är denna dag färdig!

Nu har vi storhandlat och jag kan njuta av en kopp kaffe i soffan en stund. Snart ska jag gå och lägga mig.

I morgon har vi studiedag. Skönt!

söndag 25 september 2016

sköna söndag

Sol och skönt väder idag också.

Jag är fortfarande uppfylld av den trevliga stämning efter gårdagens bröllopslycka. Idag är bror och svägerska i Barcelona. Härligt!

Det blev inget med att hjälpa mina andra svägerska med husvagnen idag. Hon och son klarade av det själva i går. Det betyder att jag och mannen kunde hjälpas åt att städa idag. Behövligt och så skönt att det är gjort.

Nu sitter jag och jobbar lite inför morgondagens läslyft med kollegerna. Jag kom dessutom på att jag gömt att läsa boken vi har till tisdagens bokklubb. Tur att den bara är på 120 sidor. Det ska jag nog hinna med idag och lite på tisdag innan.

Morgondagen är fullspäckad från 07.00 till 21 men tisdagen bjuder på lite luft då vi har studiedag och jag har bara en kort föreläsning på tisdagsmorgonen.

Mannen är i stan på fotboll. När han kommer hem ska vi grilla.

lördag 24 september 2016

Bröllop och svensk klassiker- vilka bröder jag har!

Nu är de gifta! Min fina bror och mina fina svägerska gick till rådhuset i dag 12.30. Solen sken och Lund visade sig från sin bästa sida. Jag, mannen och dottern, svägerskans mor och bror och naturligtvis brudparets barn var med vid ceremonin.  När de kom ut ur rådhuset stod mina söner med flickvänner och Gerd där och kastade ris och blåste såpbubblor på dem.
 Vi gick till Lundagård och där fick brudparet ett varsitt graverat glas från oss och Ninna och Ragnar bjöd på champagne/öl. De var ju inte där men vi levererade presenten till dem. Det blev mera foto och sedan gick vi till Kulturkrogen där de bjöds på brunch.

Vi åt och drack och mannen, Y-sonen, Ä-sonen, Natta och jag höll tal för dem. Många insekter i ögonen! Sista överraskningen var att vi hade köpt en bröllopstårta till dem med ett brudpar. Det blev succé.

 Vi satt ute och hade en fantastisk lunch ihop. Vid 15.30 bröt vi upp och tog bussen hem.

När vi om hem såg vi att lillebror nästan var klar med sitt Lidingölopp. Han var inte med i dag för han fullbordade sin klassiker. Jag är grymt stolt över honom. Vilken otrolig insats! Tänk att bara bestämma mig för att detta ska jag göra och så fixar han klassikern 2016. Otroligt!

Vilken dag!


fredag 23 september 2016

Fredag med guldkant

Lång jobbedag men mycket blev gjort.

Hemma var det fortfarande skönt ute, mannen var på AW och jag var sugen på ett glas kallt vitt vin. Jag ringde Natta och fick hem henne tidigare. Hon kunde också tänka sig ett glas vin och gick via ICA och köpte chips och vindruvor.

Vi satt ute och njöt och då kom Ä-sonen förbi. Han behövde låna skruvdragaren. Han satte sig ner en stund och tog lite vin och vi hade det spontant-trevligt. Mannen kom hem. Men nu började deet bli kallt ute så vi fick gå in.

Vi åt. Vi fixade lite till morgondagen och drack kaffe.

Nu tittar jag och mannen på Skavlan medan dottern och Natta fixar det sista till i morgon.

torsdag 22 september 2016

högtidstal, brudgum och äppelpaj

Idag har alla mina 2or hållit tal. De har redovisat sina högtidstal och de flesta har varit såå bra. Så stolt jag är över dem!

Torsdagar är min korta dag, så klockan 13 åkte jag hem till mannen och åt lunch. Vi hade lite ärenden att göra så det gjorde vi. Ikväll skulle barnen titta in i omgångar så jag och mannen gjorde en stor gryta köttfärssoppa och en äppelpaj.

Innan barnen kom var jag med en blivande brudgum i herrklädesaffären för att agera smakråd. Han kommer bli så fin!

Hemma igen droppade barnen in, dottern åkte på träning och kom hem igen och strax före 20.30 hade de flesta i familjen varit inom och ätit, fikat och snackat av sig lite. Alla utom Natta för hon jobbar sent i kväll.

I morgon är det lång arbetsdag och sedan är det helg, som är fullplanerad.

onsdag 21 september 2016

Årets bokmässa



I fjor fick jag åka till bokmässan i Göteborg som jobbet betalade för. De stod för inträde, seminarier och tågresan. Jag bodde 1 natt hos Emma och 1 natt hos Siv. Det var en fantastisk långhelg med massor med fantastiska möten. I år blir det ingen mässa. Inte som jobbet betalar i varje fall, några andra kolleger får chans detta år.

Jag avundas dem. Det är så roligt och så mycket att lyssna på och se. Men det är så mycket också. Lika mycket som jag längtar efter att komma dit i år, lika glad är jag att slippa det. Jag blir också så himla trött av alla intryck. Men i år är det 3 som jag känner som är där för att de släpper sin bok. Det tycker jag är synd att missa.

Idag kom jag iväg tidigare från jobbet. Skönt! Mannen satte på kaffet och vi kunde sitta ute i solen och njuta i en timme. Underbart!

Ingen bio idag, idag blir det att köra dottern till träning för att mannen ska nog kolla på ishockey.

tisdag 20 september 2016

Bio igen

Nu rullar livet på, lit för snabbt om du frågar mig men det är väl så det ska vara. Jag är ganska fullplanerad till november och då börjar julstöket och sedan är det jul och nyår och sedan är detta året slut. Puh!

Men idag var var det en vacker höstdag med värme och nu i kväll kom det regn för första gången på länge.

Mannen stod för maten idag igen. Jag blir bortskämd med att ha en man som jobbar hemifrån. Jag kom hem och åt och sedan blev jag hämtad av Martina till vår bioträff. Helena fanns redan på plats när vi kom till stan. Idag såg vi Bridget Jones´s Baby. Den va mycket rolig underhållande, där blev många hjärtliga skratt.

Vi tog en fika och snackade om livets viktigheter innan vi skiljdes åt.

måndag 19 september 2016

Love & Friendship - bio

Arbetsdagen har varit mångfaldig och givande dessutom intressant.

Skönt att jag hann hem om och att mannen hade lagat mat så jag bara kunde sätta mig och äta för att sedan hoppa på bussen ner till stan. Jag hade fribiljetter till Jane Austins nya film Love & Friendship.

Tycker man om kostymfilmer är denna ett måste. En komedi med många invecklade turer med mycket manipulerande drag och listiga kvinnor.

Kvällen var skön när jag väntade på bussen hem, den dröjde 15 minuter så jag gick ett varv runt kvarteret och fönstershoppade lite.

Nu är jag hemma och ska t en kopp te och sedan gå och lägga mig. Lång dag i morgon också.

By the way, idag har jag träningsvärk.

söndag 18 september 2016

Pappas födelsedag


Facebook har delat mina minnen som jag delat denna dag under 7 år. Alla minnen handlar om att jag just denna dag var hos pappa och grattade honom, utom i förra året. Han sista födelsedag var jag inte närvarande. Jag var i London och ringde inte ens honom för jag glömde det i Londonvimlet eller under "the Lion King". Jag kom på det dagen efter men tänkte att jag ringer honom när jag kommit hem igen. Det gjorde jag, men ändå. Hans sista födelsedag var jag inte där. 

Jag pratade med honom någon dag senare och jag berättade om London. Inte visste jag då att det skulle vara sista gången som vi faktiskt pratades vid.

Idag känns det tungt i hjärtat. Pappa är inte här men vi kände hans närvaro allihop.

Vi samlades vid pappas sten idag och pratade med honom lite sedan åkte vi hem till Gerd och åt söndagsmiddag. Gerds goda lasagne, sallad och drack lite vin, kaffe och tårta på det. Som vilken födelsedag som helst, fast utan pappa. Vi hade en fin eftermiddag/kväll tillsammans. Livet går ju trots allt vidare och vi fann tröst hos varandra och mycket kärlek och glädje.

lördag 17 september 2016

På jakt...


Åh det är en lugn och avslappnad dag idag. Vi går bara runt och njuter. Jag tänker inte städa eller något annat tråkigt. Jo jag matar tvättmaskinen då och då.

Idag var vi i lilla familjen på jakt efter innebandyskor till dottern. Det är en helt vetenskap. Inte för butikerna men för vår dotter. Det finns flera modeller i alla prisklasser men vår dotter tittar bara på vilken färg eller vilket mönster som finns och inget passar den unga damen. Så hon får ha sina för trånga skor ett tag till. Jag tittade på stövlar men de jag provade passade inte. Tyvärr har jag för stora vader.

Vi var på jakt efter annat också inne i stan men den jakten fortsätter. Det är kulturnatt som börjar redan på dagen i stan så det var massor med folk på stan i den fina septembersolen.

Mannen har kollat mycket på hockey på tv idag och jag vann en vinterklänning på Tradera för 38kr. 

Nu ikväll åt vi grillad fläskfilé med rotsaker i ugn och kantarellsås. Mums!

fredag 16 september 2016

Äntligen fredag!

Nu sitter jag i soffan och snart börjar Skavlan på tv. Jag har precis kommit in efter en stund på grannens uteplats med lite AW, vin och snack. Mannen ville inte hänga på, han var väl trött för han har redan lagt sig.

När jag summerar dagen känns det som det var en bra dag. Sommarklänning på, kanske för sista gången denna säsong. Lektioner flöt på bra. Lunch på stan med kollega i solen, 4 timmars föreläsning som kändes så meningsfullt och trevligt. Kom hem till färdig taco.middag som vi kunde äta ute.

Bra dag!

torsdag 15 september 2016

Sommar och plugg


Livet är hektiskt men vädret är ljuvligt! Jag har mycket nu men allt hinns med. Mycket tack vare att mannen gör middag, kör dottern till träning och håller ställningarna hemma. Hoppas tempot hat sjunkit när han är på kurs 5 veckor, annars får jag det tufft att få ihop det.

Idag har jag kort dag. Skönt med lite sovmorgon och skönt att komma hem tidigt. Synd att jag inte kunde sätta mig i solen och bara vara. Jag hade 2,5 timmars djupläsning framför mig som skulle loggas. Allt för att vara förberedd till morgondagens processledarutbilning. Phu! Nu har jag läst färdigt och fick 10 minuter över. Snart ska jag skjutsa dottern till träningen medan mannen ska steka pannkakor. 

Just nu är han hos svärdottern för hon ska ev sälja sin bil. Vi håller tummarna för en lyckad affär.

I morgon är det fredag och till kvällen infinner sig livet lite på paus. Skönt!

onsdag 14 september 2016

Facklig grundkurs och rapportskrivandet

Helt otroligt att vi har 25 plusgrader fortfarande! Underbart!

Dagen har varit fylld med korvstoppning, facklig korvstoppning. Jag gick på facklig grundkurs del 1,  Jag gick del 4 och 5 i våras och ska gå del 2 och 3 senare i vår. Det var mycket korvstoppning med ändå mycket matnyttigt. Jag kan ändå inte låta bli att bli irriterad på att de som föreläser är f d lärare och att de då kan stå och föreläsa utifrån PowerPoint sidor rätt upp och ner. Jag hade önskat lite mer bryta ner i mindre grupper och "lösa" fiktiva problem. Det hade gett mig mycket på ett roligare sätt.

Jag hann bara ut från lokalen för att upptäcka att Ä-sonen ville ha hjälp med sin rapport. Självklart rycker jag ut. Han hade fastnat och behövde lite hjälp att komma loss. Men jag hör hur mycket han kan. Han lär mig jättemycket. Vi satt tillsammans i 3,5 timme. Han berättade, formulerade sig muntligen för mig och skrev sedan ner. När jag inte förstod förtydligade han och när ha inte förstod handledde jag honom. Nu ser jag slutet i rapporten, hoppas han också gör det. På fredag kalkylerade vi att den ska vara klar.

Jag tog en promenad i mörkret hem och är förstummad över att man går barbent och i kortärmat ute utan att frysa.

tisdag 13 september 2016

Snowden

Ikväll blev det bio igen. Jag hade fått tag på två biljetter till Snowden, förhandsvisning. Den var mycket bra. Den gav många tankar. Han klassas som hjälte eller förrädare. Oliver Stone har regisserat filmen. Det var jag och Helena som såg den.

Dagen har annars gått i ett. Från klockan 07.00 när jag körde till jobbet till nu 21.16. Denna vecka är kaotisk, nästan så jag längtar till söndag för då har jag överlevt.

Jag har facklig utbildning hela dagen i morgon, processledareutbildning på fredsag och jag har massor att läsa in mig till detta och massor att rätta. Plus att Ä-sonen behöver lite stöttning i sitt skrivande denna vecka. Dessutom slängdes det in ett biobesök i kväll. Allt är kul och utvecklande men det är lite ont om inhämtningstid denna vecka.

måndag 12 september 2016

Främlingen

Nu har jag läst den Främlingen av Albert Camus. Jag kan absolut tänka mig att läsa den fler gånger i fler klasser. Mina elever är på de sista sidorna nu och på fredag ska vi diskutera den. Jag delade in boken i 3 läsdelar. Eleverna läste 50 sidor och plockade ut 3 citat, skrev ner sina tankar kring det citatet och utformade en diskussionsfråga. Lektionen efter har de suttit i smågrupper och valt ut 1 av sina 3 frågor och diskuterat och dokumenterat. Var de 4 i en grupp blev det då 4 diskussionsgrupper. Gången därefter läste de 50 nya sidor och plockade ut 3 nya citat. Nu på fredag sitter de i diskussionsgrupper för sista gången och delar allt material med mig.

Idag har jag hållit i läslyftgång nr 2. Det gick bra. Nu har vi gjort den första delen av 8.

Eftermiddagen var konferenstung men ändå produktiv.

Vi har fortfarande sjukt bra väder. Klockan 19 var det fortfarande 20 grader ute. Underbart!

söndag 11 september 2016

Söndagsmiddag hos oss


Idag veckohandlade jag och mannen och jag köpte vaniljhjärtan till mig och grannen. Hon hade kaffet färdigt när jag hade packat in maten. Tänk att vi fortfarande har sommar!

Vid 16 hade vi bjudit hem alla 4 barn och vi drack säsongens sista rosé under tiden som vi väntade på att maten skulle bli klar. I ugnen stod en plåt med rotsaker, blomkål, paprika och rödbetor och på grillen grillades det karré. 

Det var ett tag sedan alla var hemma så vi hade en hel att uppdatera oss med. Y-sonen och Ä-sonens flickvän har börjat på högskolan. Sonen på LTH, dator och programmering och flickvännen SYV-utbildning. Y-sonens flickvän ska bli platschef i ett nytt EH-café i Malmö om 3 veckor så det fanns mycket att höra om det. Ä-sonen är inne på sin sluttid på denna praktikperiod på MFF. Ja vi hade massor att prata om. 

Y-sonen bjöd på tårta för att gratulera flickvännen till tjänsten och vi blev glada för att få vara med och fira. 

Vi är så stolta över våra fina barn och deras flickvänner!

lördag 10 september 2016

Kräftor och kortspel


Ytterligare en fantastisk sommardag! Vi blir bortskämda. PÅ facebook lägger folk ut fler badbilder än i augusti.

Mannen var på stan en runda och kollade på fotboll då gjorde jag ost- och spenatpaj till kvällen. Idag hade vi bestämt att vi skulle ha kräftor. Gott!

Jag kom att minnas kräftskivan hos mormor och morfar i Kristinehamn när vi satt i bersån och sörplade kräftor och de vuxna drack maskrosvin eller rönnbärssnaps som mormor gjort.

Vi kunde sitta ute och det var hur mysigt som helst. Vi frossade i kräftor och räkor. Dottern är lika glad i skaldjur som jag. Mannen uppskattar pajen mest.

Vi flyttade in efter maten och spelade tribello. Trevligt!

Nu myser vi i soffan med Morden i Midsumer, kaffe och choklad.

fredag 9 september 2016

After work hos kollega

Jobbdagen kändes bra. Jobbveckan känns bra. Jag har mycket bra elever/grupper detta år också. Underbart!

Jag slutade strax före 14 idag och åkte hem. Hann slänga några ord med mannen innan jag gick till Ä-sonen och handledde honom med en rapport. Han lär mig en massa och jag lär honom lite, win-win situation.

Sedan tog jag bussen till stan för att hälsa på en kollega som bjöd in till after work hemma hos sig. Hon bjöd en rolig grupp med kolleger från hela både komvux och ungdomsgymnasiet. Vi körde lite knytis och Anna bjöd på vinet.

Jag trodde jag skulle sitta med ett par timmar men vips så hade det blivit 5 timmar. Helt sjukt vad tiden gick snabbt! Vi hade trevligt trots att det blev mycket jobbrelaterat snack. Kanske svårt när vi har jobbet som gemensam punkt.

Det är fortfarande magiskt varmt. Jag kan fortfarande gå barbent i mina klänningar utan att frysa. Underbart!

torsdag 8 september 2016

Någon timmar på stan

Jag börjar sent på torsdagar och slutar tidigt. Perfekt kombo! Idag åkte jag faktiskt hem direkt och kom på att det släpptes fribiljetter på bion idag. Jag körde inom stan. Jag kom 40 minuter för tidigt så jag gick en runda på stan. Något jag sällan gör och aldrig mitt i veckan mitt på blanka dagen. Lund bjöd på fantastisk sommar!

Jag strosade runt lite i saluhallen och bara tittade, åt lite lunch i solen och gick in i tehuset Java. Jag älskar den butiken! Jag handlar alltid mer än vad jag tänkt. Mannen önskade nytt te, men det blev jättedyrt men jättegott kaffe till oss också. I morgon ska jag på AW hemma hos en kollega så det blev en present till henne också.

När jag hade gjort mina ärenden gick jag in och hämtade ut 2 biobiljetter. Nu kan jag bjuda mannen på bio.

Idag är mannen på universitetet i Växjö och opponerar på uppsatser.

onsdag 7 september 2016

mitt i veckan

Mitt i veckan och livet rullar på i ett.

Mannen åker till Växjö direkt efter jobbet och kommer hem i morgon, så han packade övernattningssaker. Vi behövde inte åka förrän 7.30 idag. Lyx med 15 minuter mer tid att ligga och dra sig.

På jobbet stod kaffet och väntade på mig. Gott! Sedan hade jag 3 lektioner på raken. Mellan lektion 2 och 3 blev det brandövning. Störigt! Det drog ut på tiden eftersom larmet inte kom i gång i alla hus som det skulle. Tur att det var varmt och skönt ute.

Jag slutar ganska tidigt på onsdagar. Lyx! På väg åkte jag inom ICA, behövde köpa på mig lite mellanmål. Av någon anledning har mina mellanmål försvunnit från min dagordning och jag känner att jag är orkeslös och trött på eftermiddagen. För 1 år sedan var jag noga med att ta med 2 mellanmål och lunch till jobbet men nu slarvar jag med det mer och mer. Det får bli skärpning på det nu.

Jag handlade ostkaka, kvargdryck, knäckebrödssandwich, frukt och fröknäcke. I morgon ska jag ha med mig 1/2 nektarin+ 1/2 apelsin till min keso. De andra halvorna får jag ta till kvällen hemma. Kvargdrycken drack jag upp i dag, den var god så det kommer bli fler nästa gång jag handlar.

Ikväll blir det jag som kör till träningen eftersom mannen inte är hemma.

tisdag 6 september 2016

Lång dag men det går

Jag älskar min nya gröna klänning. Den är GRÖN! Jag har den på mig idag och jag har fått så många komplimanger, t o m från eleverna. Kul med mycket färg. Man blir glad av färg.

Mycket jobb idag men jag har också hunnit färdigt med sådant som legat på hög. Skönt att få undan och få kontroll.

Mannen lagar mat idag, köttfärssås. Vi äter lite var som och när som. Dottern äter vid sängen för hon pluggar, jag i soffan vid tvn och mannen vill äta senare.

måndag 5 september 2016

Bio och kinamat


Mannen ville se filmen Captain Fantastic men när vi tänkte se den i helgen hade den uppehåll och jag fick reda på att den går bara denna veckan t o m torsdag. Oj då! Då fick vi klämma in den på vardagen. Vi ville att dottern skulle följa med så idag när hennes träning var inställd passade vi på- Men filmen började 17.20 och jag slutade 16.30. Uj vad bråttom det blev men vi hann. Trafiken hem den tiden är ju inte så gles. Men vi hann som sagt vad. 

Det blev popcorn till mellanmål. Filmen var mycket bra. Alla tre tyckte om den. Många tankeställare och fina bilder.

PÅ väg hem åkte vi inom kinarestaurangen och hämtade med mat hem.

söndag 4 september 2016

Sommarkläder ner i lådor


Idag skulle jag fotografera en hög med kläder för att sälja på Tradera men först skulle jag plocka fram alla höst- och vinterkläder. Nä först skulle jag ta ut alla sommarkläder och jag fick helt plötsligt massor med tvätt. 

Tvättmaskinerna gick varma både inne hos oss och i tvättstugan. Eftersom det regnar lite då och då var det skönt att torka undan i torkskåpet. Sommarkläder ströks, veks snyggt och packades ner. En del av årets sommarkläder ska till försäljning nästa vår så de sorterades och lades i en låda. Dottern fick också fart att byta i garderoben så det tog sin tid. Mannen städade klart i hemmet så vi var i gång allihop. 

Nu är det höstfärger, murrigt vinrött, petrolblå, brunt, lejongult och mossgrönt i garderoben. Jag gillar att byta säsong i garderoben. Kläderna bär sina minnen och nya minnen kommer skapas under denna höst och vinter. Fast det ska bli ganska varmt nästa vecka också så jag har sparat någon enstaka sommarklänning till nästa vecka också.

Nu har jag och mannen lagat middag, panerad torskfilé med kokt potatis, blomkål och stuvad spenat och vi har ätit. Inte blev det några traderaannonser i dag inte, men kläderna är framplockade och ligger i snygga högar. Jag får väl ta ett ryck nästa helg. 

lördag 3 september 2016

Avtackning


Strax före 10 kom Cici och Anna hem till oss. Idag var det utflyktsdag med Malin på jobb som gick i pension. Jag hade packat bilen med bubbel och picknick och vi var 12 kolleger som samlades hemma hos Eva. Vi skålade, åt lunch och Eva hade bakat äpplekaka och kokade kaffe. 

14.30 var vi tillbaka på Grand i Lund på Comedy grand slam, en stå-upp-tävling och det var semifinal så det var hög nivå på skratten. Mannen stod utanför Grand och tog med bilen hem när vi anlände vid Grand. 

15.30 samlades vi inne i matsalen på Grand och åt deras räkmacka. Malin var så nöjd av dagen. Sista satt jag, Eva och Sven kvar och när Sven gick följde jag Eva till tåget. Trots att det var närmare sju på kvällen strålade solen fortfarande och Lund bubblade med massor med folk och det var ganska kändistätt. Kul!

Nu har jag kommit hem upp uppdaterat familjen. Nöjd men trött ska jag avnjuta ett avsnitt Morden i Midsumer med mannen i soffan.

fredag 2 september 2016

Äntligen fredag

Dagen har gått i ett. Jag har knappt hunnit sitta ner 1 minut. Rasterna på jobb blev upptagna med en massa tjafs. Just nu har vi en hel del personal på skolan som beter sig som barnungar och eftersom de är vuxna får man inte säga till dem att skärpa sig för då blir de kränkta. SUCK! Det är inte pedagoger denna gång.

Vi har en tjuv som stryker omkring på skolan också. Det är olustigt och obehagligt. I går snodde han/de flera gamla datorer. Vi har en för stor skola som står öppen för för många.

PÅ väg hem handlade jag det sista till morgondagens brunch hos Eva. Hemma igen fikade jag och dottern och pratade konfirmation. Hon funderar på om hon vill konfirmera sig. Jag anmälde henne till två olika. Båda börjar på tisdag så hon får bestämma sig snabbt. Helst skulle hon vilja gå på läger i flera veckor och sedan konfirmeras men det går jag inte med på. Då missar vi Spanien och det går jag absolut inte med på. Ska hon konfirmeras får hon göra det under skolåret.

Hon och 3 tjejer i klassen ville gå på bio i kväll. Det ville hon redan i veckan men filmen börjar inte förrän 21.30 så det fick hon inte. Idag är det ok. Hon såg att biljetterna höll på att ta slut så jag fick avbryta mitt matfixande och köra ner till stan och handla biljetter.

Nu är de på plats och jag ska hämta dem 23 i stan. Det blir bra. Jag har fixat allt i matväg till i morgon och lagt bubbel på kylning. I morgon klockan 10 beger jag mig hemifrån och hämtar upp kolleger på hela stan innan vi åker ut till Klagshamn och dricker bubbel och äter lunch.

Mannen är visst ute med jobb. Han har nog kul för han är inte hemma ännu.

torsdag 1 september 2016

Kinky Boots

Malmö Opera kommer att leverera igen! Årets stora satsning är musikalen Kinky Boots med musik av Cindy Lauper. På lördag är det premiär och idag var det genrep i en fullsatt salong. Några premiärnerver märkte man inte och repetitionerna satt där de skulle. En färgsprakande föreställning med hög feel good-faktor och ändå ett viktigt budskap.

Denna musikal är mycket bättre än Billy Elliot om du frågar mig.

Jag och Cici var där tillsammans men vi var flera från jobbet som hade fått tag på biljetter. Kul!