tisdag 31 maj 2016

Livet är rätt lugnt just nu.

Just nu är livet ganska soft. Jag har fortfarande en hel del att göra men det är på den nivån att jag hinner utan att få stresspåslag. I morgon och på torsdag vaktar jag det sista NP för det här läsåret och på fredag rättar jag, sedan har jag inte många lektioner kvar.

I år har jag svårt att känna att det snart är semester trots att det är sommarväder och man får sommarfeeling. Jag jobbar till och med den 21 och sedan har jag ju faktiskt tid att packa i år innan vi åker.

Jag har t o m fått till läsandet. Just nu läser jag Utan personligt ansvar, av Lena Andersson. Det är en fristående fortsättning på Egenmäktigt förfarande. Den är inte såå bra men ändå vill man läsa vidare. Jag blir så trött på den dumma Ester. Nu har jag bara 100 sidor kvar och får läsa ut den. Sedan är det väl dags att ta itu med de 3 böckerna jag har till bokklubbarna.

Ikväll är mannen på bio. Han är tydligen den enda i hela salongen.


måndag 30 maj 2016

The Dressmaker

Idag var jag och Cici på förhandsvisning på filmen The Dressmaker. En underbar historia om kärlek, hämnd och styrka. Fantastik bild och vackra kläder. Filmen utspelar sig på Australienska landsbygden 50-tal. Kate Winslet spelar huvudrollen.

Idag är det riktigt sommarvarmt. Jag har inte känt av det så mycket för jobbet har hållit mig inomhus hela dagen.

Nu börjar jag snart känna av att sommarlovet är här. Denna vecka är det lite lagom mycket, sedan är det lugnt.



söndag 29 maj 2016

Morsdag och tårtdag


Idag är det morsdag. Det är trevligt tycker jag eftersom jag har världens finaste barn som visar att deras mamma är viktig och att de älskar mig.

Jag har haft en underbar dag. Solen sken så tvätten torkade. Solen värmde så jag och grannfrun kunde dricka kaffe i solen. Solen sken så vi kunde njuta i solen. Jag och mannen var själva hemma till eftermiddagen för dottern hängde med brorsan och flickvännen. Hon var på Nova och köpte presentkort till mig och skrev ett jättefint kort.

Klockan 15 var vi hembjudna till brorsonen/kusinen som fyllde 17 i torsdags. Vi satt i deras uterum och fikade om man inte hoppade på studsmattan. Vi hade en härlig eftermiddag med hela stora goa familjen. Vis 18 körde vi hem och lämnade Y-sonen och flickvännen hemma hos dem. De skulle fixa middagen.

Dottern hade studsat så mycket så hon hoppade in i duschen, jag tog in tvätten, vattnade blommorna och lade ett bud på en klänning på Tradera och mannen vilade en kvart innan vi gick till y-sonen och flickvännen. Ä-sonen med flickvän skulle också varit med men de fick inte ihop alla måsten med tiden så de gav mig en flaska vin och hoppade kvällen. Flickvännens mamma, syster och lillebror kom också dit. Jag och Lena fick sitta ner hela kvällen medan våra barn hade gjort god mat, god sallad och god efterrätt. Vi mammor fick ett varsitt stort doftljus som doftar underbart.

Nu har vi kommit hem och vi är proppmätta och nöjda. En underbar dag!

Malmö Live

Alla anställda av Malmö stad kommer att under 15 kvällar bjudas på mingel och underhållning. Igår kväll var det vår tur. Vi fick lite mat och vi fick köpa vin om vi ville ha det. Sedan bjöd Malmö Symfoni Orkester på fin musik, varvat med andra artister. Vi fick höra på en malmöduo, Jill Johnsson och Anna-Lena Brundin som både sjöng och ståuppade. Det blev tom allsång. Efter detta gick vi några kolleger till Skeppsbron och jag drack för första gången Margeritas. Jättegott!

Mannen hade sällskap av grannen då de tittade på fotboll och dottern hade tagit med dig datorn till storebror för att lana.

Alla nöjda!

fredag 27 maj 2016

AW med mannen

Äntligen fredag!

Mina 1or gjorde mycket bra redovisningar, så stolt jag blir. Mina prep-elever är nervösa inför NP nästa vecka. Jag hade ett bra snack med min chef om nästa läsår. Hoppas hoppas hoppas att hon inte ger mig mentorskap i en 1a. Det var en stark önskan jag hade.

Hon gav mig dessutom ledigt de 3 arbetsdagarna jag har i kristihimmelsfärdsveckan nästa år. Jag tänkte åka till New York då om det passar mitt resesällskap.

Jag satt efter lunch och förberedde till måndagen och kommer på 12.30 att jag ska vara en 13 minuters promenad från jobbet just då. Tänkte att det var 13 så jag trodde jag hade gått om tid men i stället fick jag superbråttom och rusade dit och kom 10 minuter sent. Pinsamt!

Idag var det sista träffen på processledarutbildningen denna sidan sommaren. Nästa gång är den 19 augusti.

Vi var i en konferenssal på sankt Gertrud och på gården har de ett stort och välbesökt AW. Mannen med kolleger var där så jag anslöt mig till dem. Vi tog lite öl/vin och åt lite och hade en trevlig stund tills jag och mannen tog bussen hem vid 19.30. Dottern satt hemma och väntade på oss.

Hoppas det blir en solig helg!

torsdag 26 maj 2016

hemmagjorda köttbullar



Torsdagar har blivit min nya favoritdag. Jag har för närvarande inga lektioner mer denna termin på torsdagar, så det ären dag då jag hinner komma ikapp. Det betyder också att jag inte behöver gå upp 6 för att köra kl. 7. Idag sov jag ända till 8 och vi åkte inte in förrän vid 9.

Jag hann med vad jag tänkt på jobbet och halv 3 kom mannen och hämtade mig. Perfekt kort dag. I dag är det huvudvärksdag men jag har druckit mycket och då blir det bättre.

Hemma gjorde jag köttbullar. Jag har inte gjort köttbullar sedan jag träffade mannen. Vi har alltid köpt färdiga köttbullar. Men nu köper vi inte halvfabrikat mer så idag gjorde jag köttbullar på riktigt. De smakade bra men mammas, pappas, mormors och farmors är ännu godare. Förstår inte hur de gör! Men mina köttbullar i tomatsås var också jättegott!

Mannen, dottern och Ä-sonen var på innebandyavslutning i kväll. Jag stannade hemma och lagade mat. Då kom Anne en stund. Hennes mamma har piggnat till sig lite men hon är svag.

onsdag 25 maj 2016

Dagens onödiga

Dagens onödiga var att vattna blommorna på uteplatsen. 1 timme senare kom det en regnskur.

Vi har haft sommarfint och varmt hela dagen så det var skönt med lite regn. Mannen åkte hem för att jobba hemifrån och när jag kom hem låg han i solstolen. Hm!

Vi har haft något som luktade makrillstank kring diskbänken. Det har blivit värre för var dag. Mannen har tvättat sopkärlen, allt utrymme under vasken och idag har han rensat hela avloppet i vasken. Trots det fortsatte det att lukta. Han flyttade på tvålflaskan och då flyttade lukten sig. Det var tvålpumpen som luktade! Det har väl antagligen runnit ut fiskvatten från fryst fisk som har legat på diskbänken och tinat och den vätskan har hamnat under tvålpumpen. Det hade alltså räckt att bara diska av tvålpumpen. Men nu har vi ju fått riktigt rent och fint överallt.

tisdag 24 maj 2016

Bilkö i sommarvärmen


I dag kunde jag sticka från jobbet redan efter lunch. Jag och mannen åkte inom Emporia och lämnade tillbaka ett par jeans på Hollister. Sedan åkte vi hemåt för att kanske njuta i sommarvärmen på uteplatsen. Tji fick vi. Vi hamnade efter en bilolycka på motorvägen med 5 bilar+ en hästtransport var inblandade. 1 timme och 20 minuter satt vi fast på vägen. Puh! Varmt och tråkigt men tur att ingen blev illa skadad. Vi såg inget för vi satt fast långt bak.

När vi kom hem fick mannen ändå köra tillbaka till jobbet så det blev inget kaffe på uteplatsen.

Men vi satt ute och åt middag och vi grillade kycklinglår till couscous-salladen. Mysigt! Varmt och skönt hela kvällen.


måndag 23 maj 2016

Plankan-utmaning

För 16 dagar sedan började jag med plankan-utmaningen. När jag började på 20s höll jag på att dö. Gud, vad jobbigt, men det har gått enligt schemat var dag. I morse stod jag 2 minuter och det kändes som nu klarar jag inte 1 sekund till. Jag får väl se på onsdag då jag ska höja igen. Men faktum är att det gör skillnad. Denna korta övning har gett mig träningsvärk varje dag och magen har blivit plattare. Om jag inte klarar 5 minuter på 30 dagar klarar jag det kanske på 40 eller 50 dagar. Vi får se hur det blir.

Idag har det varit kvavt och varmt. Härligt sommarväder men det varit idag och det ska vara ok väder många dagar nu. Härligt!

söndag 22 maj 2016

Födelsedagsfika


Solig dag med kaffe på uteplatsen med grannfrun och sedan kom Anne och pratade lite. Hennes mamma lever de sista timmarna verkade det som. Hon känner själv att hon är gammal och är redo att lämna detta liv. Vackert men sorgligt.

Klockan 14 skulle vi vara hos Ä-sonens flickvän som fyller 20 i morgon men firar med tårtkalas idag. Hon hade bakat 2 fantastiska tårtor och 2 sorters jättegoda cupcakes. Så sött och gott! Hon fick fina presenter och blev så glad för dem. Vi gav henne en Bodum kaffepress, gokaffe och 500kr presentkort på Cervera. 

Mannen hade städat grillen tidigare under dagen så vi frågade barnen om de ville komma hem på grillpremiär. Det ville de. Lillebror blev också tillfrågad men han hade jobb att göra så han tackade nej. Så jag och mannen åkte till City Gross och handlade och fixade till en god grillmiddag. Underbart att ha alla barnen hemma. Ä-sonens flickvän hade med sig cupcakes till dessert.

Nu laddar jag om till ny jobbvecka, 4 veckor och 2 dagar kvar att jobba innan semester.

lördag 21 maj 2016

Lördag med sol och klippning


Idag hade jag en önskan om att få såå mycket gjort. Det gick så där.

Men i stället kom det många solglimtar i stället. Jag kom igång med städningen som jag planerat, men mitt i dammsugandet kom den första solglimten, lillebror var ute och cyklade och kom in om. Det var inte så långt besök, så jag hann städa ovanvåningen klart, renbädda och byta tvätt i maskinen innan det var dags för mig och dottern och åka och klippa oss.

Vi klipptes och sedan gick vi en runda på Nova och till sist var vi iväg och fixade den sista grejen till Ä-sonens flickvän som firar sin 20-års dag i morgon.

Hemma tänkte jag hjälpa mannen och städa klart nedervåningen men han var som gott som klar, så jag drack kaffe med grannfrun, solglimt nummer 2, plus att det faktiskt blev sol och värme på riktigt. Ä-sonens flickvännen kom och lånade en hylla i kylskåpet, solglimt nummer 3. 

Nästa projekt jag tänk göra idag var att fota kläder som ska säljas på Tradera. Orka! Det får bli när det blir...

I stället lagade jag mat till min lilla familj. Idag blev det fläskfilé med kantareller och grönsaker. Nu har vi ätit de sista kantarellerna. Hoppas att dottern hittar kantareller hos mormor och morfar Sven i sommar.

Min dotter och mina systerdöttrar tar alltid så fina selfies. Jag får gå på kurs hos dem. Jag har ju en del problem att få till det som ni ser. Tänkte visa min nya frisyr.

fredag 20 maj 2016

Äntligen fredag!

Så var det helg igen! Denna helg ska jag inte rätta. Tjoho! Men i stället borde vi städa. Få se om mannen känner detsamma.

Dagen har gått i ett från 7.30-15.30 på jobbet. Jag hann knappt få i mig min lunch. Väl hemma däckade jag i soffan. Det finns inget skönare än en power nap i soffan. Mannen åkte till Falkenberg för att titta på AIK. Hur orkar han?

När jag vaknade till var jag hungrig och inte sugen på rester, så vi tog en promenad till Donken och åt kvällsmat där. PÅ vägen hem gick vi inom ICA och handlade popcorn.

Y-sonen skickade en bild på hur det har blivit på deras balkong. Jättefint!

torsdag 19 maj 2016

Snart blir det balkonghäng

Y-sonen har handlat balkongmöbler. En 3sittssoffa, ett loungebord och en solstol till flickvännen. Nu ska det bli balkonghäng hos dem.

Idag fick jag lite sovmorgon och jobbade hemma tills jag blev klar med min rättning. Jag var klar efter 11 och åt lunch sedan åkte jag in till jobbet. Jag hörde nämligen att en av mina elever hade vunnit 1a priset i en berättartävling som skolbiblioteket hade lyst ut och klockan 12 skulle det bli prisutdelning. Eftersom det är min elev i SVA så ville jag vara med och gratulera henne. Men hon kom aldrig. Hon hade av någon anledning inte fått någon hint om att hon vunnit. Vilket antiklimax! Hon får sitt pris på 500kr vid ett annat tillfälle.

Jaja jag kom in på jobbet helt i onödan. Men jag hann ju ta en kopp kaffe med goa kolleger.

Handlade frukt och grönsaker på vägen hem. Mannen satt och solade på uteplatsen. Hm, så jobbar han hemifrån! Nä, han har faktiskt jobbat en del också.

Ikväll blev det fisksoppa.

onsdag 18 maj 2016

Med klassen i Lund

Jag fick sovmorgon idag igen. Härligt!

Min klass skulle upptäcka Lund idag och min kollega tog med dem till Lund och jag mötte upp dem vid bussen. Vi började på Kulturen och där var de mycket intresserade så vi stannade där i flera timmar. De hade matsäck med sig så vi fikade där också.

Efter Kulturen tog vi en titt på Universitethuset och sedan gick vi inne i domkyrkan. Det tog också sin tid för de var frågevisa och nyfikna. Kul att ha med en intresserad klass.

Jag följde dem sedan till bussen och vinkade av dem när de åkte tillbaka till Lund.

Jag tog en liten runda på stan och njöt av att gå och strosa för mig själv en stund en vardagseftermiddag så där bara. Jag hann inom lite kädbutiker och tittade lite, köpte grönt te till en kollega och köpte födelsedagspresent till Ä-sonens flickvän som snart fyller 20.

När jag kom hem var mannen redan hemma. Vi drack kaffe dottern kom lagom hem för att fika med oss.

tisdag 17 maj 2016

Studiedag


Idag var det studiedag. Ibland är det skönt att vara på jobbet och slippa eleverna. Jag hade en klassuppsättning med uppsatser att rätt men det blev mest umgänge med kollegerna på rummet. Förmiddagen var vigd till eget arbete medan eftermiddagen erbjöd lite olika aktiviteter inom ämnet "Hur vi ökar trivseln på skolan". Vi satt i tvärgrupper och diskuterade, därefter hade skolledningen arrangerat en tipspromenad/korsord som vi löste genom ledtrådar och att leta svar i alla skrymslen och vrår i de 4 olika husen, som skolan består av. 

När vi var klara hade skolledarna satt på grillarna och det bjöds på sallad, bröd, tzatsiki, melon, snacks och dricka och på grillarna fanns det entrecote, fläskkött, kyckling, lax och vegetariska spett. Lite senare kom jättemashmalows och chokladbitar fram. Vi hade det trevligt men det var lite kallt.

Jag var ju mätt när jag om hem, så mannen och dottern fixade sin mat själv idag. 

Dottern var visst mera sugen på kladdkaka idag så hon har bakat en ny kladdkaka.

måndag 16 maj 2016

Bokklubben hemma hos mig


Nu har mina vänner i bokklubben varit hos mig. Jag blev sjukt effektiv när jag kom hem. Jag skaldade potatis, gjorde fetaoströran till laxen, svängde ihop en sallad, vispade grädden till kladdkakan, snoppade jordgubbarna till kladdkakan, bytte duk, dukade och sprang över med dammsugaren. 1 timme efter det att jag kommit hem kom gänget.

Vi Åt, fikade och pratade bl a bok. Nästa gång träffas vi i augusti så då ska vi har läst 2 böcker. Martina Haags Det är något som inte stämmer och V Olmis Vi var skapta för lycka.

Nu har mannen diskat medan jag och dottern tittade på Biggest Loser.

Sängen kallar!

söndag 15 maj 2016

Söndag med mycket relax

En härlig söndag idag. Jo vädret kunde varit bättre men jag har haft en del att göra inomhus så det var ok.

När jag drack mitt morgonkaffe ringde Paola och undrade om jag ville följa med till Löberöd på Outlet på marockansk keramik. Jag hade sett kallelsen på facebook och tänkt tanken att jag ville dit, så vid 12 hämtade hon upp mig. Innan dess hann dottern vakna och göra lunch till oss. Jag hade fullt upp med att läsa färdigt min bok till vår träff i morgon.

När vi kom till Löberöd var det flera som tänkt samma tanke. Det var nästan 1 timmes kö utanför för att komma in. Lokalen var en pytteliten lokal och när det äntligen blev vår tur så var det mesta utplockat. Det blev inget för mig med de andra fyndade. På väg hem körde vi inom Sularpsfarmen och jag handlade lite grönsaker till morgondagen.

Hemma igen fick jag dricka te för att få upp värmen igen. Det var kallt att köa och handla utomhus, speciellt när jag hade en kofta. Men det blev varmt i soffan efter ett tag och så läste jag ut min bok.

Den var spännande och fängslande. Den var lättläst och underhållande, en bra solstolsbok.

Ikväll blev det kycklingfilé med ratatoulle och ris.

Mannen var iväg och handlade lax medan jag bakade en kladdkaka till i morgon.

lördag 14 maj 2016


Nu har vi så fint igen på vår uteplats. Vi skulle bara köpa krukor, blommor och plantera idag men det tog precis hela dagen.

Efter frukost hämtade vi Ä-sonens flickvän och åkte till Rydebäck till en gård där de hade krukor i mängder och stora krukor. Vi köpte 2 gröna stengodskrukor för många kronor. Flickvännen köpte 2 fina krukor också. Därefter tipsade flickvännen om en handelsträdgård som sålde mycket blommor för bra pris, utanför Teckomatorp. Vi åkte dit och där blev det blommor och jord. Deras pelargoner var lite för små så jag ville köpa dem någon annanstans.

Vi åkte hem om och lämnade flickvännen hemma hos sig med en jordpåse och åkte hem och lastade av och åt lite lunch. Därefter tog bilen oss till Sularpsfarmen och då blev det 10 pelargoner där. Jag var fortfarande inte riktigt nöjd så vi åkte till Plantagen. Där köpte jag 6 blommor till och de var lika dyra som alla de 20 blommor jag handlat tidigare under dagen kostade tillsammans. 

Hemma blev det kaffe innan vi började plantera. Vi hade 1 påse för lite jord visade det sig i slutet. Mannen åkte och köpte medan jag lagade middagen till oss. 

Nu har vi så fint på uteplatsen och trots alla blommor har jag krukor till 8 blommor till. Det får bli senare, kanske när vi kommit hem från semestern.

Nu måste jag läsa i min bokklubbbok. Vi har träff hos mig på måndag och jag har 200 sidor kvar.

I kväll blir det Eurovision Song Contest finalen. Vi har gjort dippan och ett stort fat med grönsaker står och väntar till kvällens tv-nöje.

fredag 13 maj 2016

70-års kalas

Idag fyller finaste mormor G år, pappas fru. Tänk att jag säger pappas fru fortfarande. Pappa finns ju inte men hans fru gör ju men nu är hon ju ingens fru....

I vilket fall fyller G 70! Helt otroligt! 70 är ingen ålder bevisar hon. G är pigg och glad som vanligt och i dag så strålade hon. Hon bjöd på fantastisk god marinerad rostbiff, kalla potatissallader, sallad, tomater, goda ostar och kex. Bubbel och vin. Vi kunde sitta ute i det fina vädret och äta men vid 20-tiden började det bli kallt och då gick vi in. Kaffe och Gs goda tårta serverades också.

Min kusin var sjuk så den familjen saknade vi och y-sonens flickvänn jobbade, annars var hela familjen där som bor i Sverige. Det var mycket trevligt och vi hade många goa skratt. Pappa var också med oss kände jag. Hans stol vid bordet var visserligen tom en han fanns ibland oss hela tiden på ett naturligt sätt.

Tråkigt nog glömde jag som vanligt att ta bilder på födelsedagsgrisen, så det får bli en gammal bild.


torsdag 12 maj 2016

Hejdå 3or!

Idag har jag bara haft avslutningssamtal med mina 3or. Hos mig är de färdiga och snart är de flygfärdiga mot högre studier. Jag har världens bästa jobb när jag får vara med om att se deras utveckling och få driva, pusha och handleda dem framåt kunskapsmässigt.

De flesta blev riktigt nöjda med sina betyg men det är klart att man alltid har någon elev som inte har självinsikt och trodde högre betyg om sig.

Idag kom mannen hem igen. Nu ska han skriva en 3p rapport för att få ut sina poäng. Han hoppas på fint väder i morgon och sitta ute och skriva.

Få se om det blir Eurovision Song Contest semifinal del 2 i kväll.

onsdag 11 maj 2016

Livet rullar på...

Mannen är fortfarande i Växjö. Dottern och jag gick upp samtidigt i dag. Vi var trötta för vi tittade på EurovisionSongContest semifinal till 23 i går.

Annars har dagen rullat på i vanlig lunk.

Hemma igen kom sonen. Jag laddade med kaffe och bulle. Vi jobbade lite tillsammans med hans skolarbete. Han behövde lite hjälp med korrekturläsning. Flickvännen och dottern anslöt också vid fikabordet. Mysigt!

Jag och dottern åkte en sväng till Nova för att köpa bikini till henne. Vi hittade 1 byxa och 2 toppar, hon har redan ett set hemma. Nu klarar hon sig nog till sommaren. Kanske fyndar hon något nytt på Kreta i sommar.

Hemma igen blev det spareribs med strips. Vi köpte färdigt som vi bara värmde. Grillen har inte kommit fram ännu.

Nu har vi lugn kväll hemma tillsammans.

tisdag 10 maj 2016

Många besök

Tidigt i morse var jag hos tandläkaren. Inga hål men lite tandsten som nu är borta. Fick påminnelse om att använda tandtråd lite mer. Skärpning alltså.

Idag jobbar jag hemifrån eftersom de elever jag skulle ha idag skriver NP i engelska. Jag rättade färdigt 3ornas uppsatser och sedan tog det några timmar att sammanställa alla elevers resultat och för in på alla ställen där det ska föras in.

Jag var färdig med dagens jobb redan vid 14, så då kunde jag sitta på uteplatsen och dricka kaffe med grannfrun. Hon fick tyvärr avbryta sitt jobb för internet, Comhem, lade av. Vi fick en stund tillsammans och det var ju trevligt.

Vid 17 skulle Doaa komma, så jag fick ju gå in och bädda, plocka undan lite och springa över med dammsugaren. Dottern snyggade också upp på sitt rum. När vi var färdiga kom Doaa.

Vi lagade couscous-sallad och jag bjöd på kycklingspett till. Gott! Det var första gången Doaa provade couscous. Hon tyckte om det. Jag blev jätteförvånad. Hur kan man komma från Libanon och aldrig ätit couscous. Nu har hon :-).

Mitt i maten kom Anne. Hon slog sig ner och snackade med oss. Jag hade gjort pannacotta till efterrätt och hade en extra. Jag kände nog på mig att vi skulle få extragäst.

När jag och dottern var själva igen hade Comhem fixat felet så då har vi tv i kväll.


måndag 9 maj 2016

Tjoho så lycklig!

Sommar och solväder i dag också. Jag har kolleger som varit i Spanien denna långhelg. Tji fick de! De hade kallt och regn medan vi hade sol och värme. Sura respengar!

Mannen är på kurs i Växjö denna veka så jag körde honom till tåget 6.30 i morse. Därför kom jag till jobbet mycket tidigt. Jag stoppade in USB-minnet i datorn och öppnade papperskorgen och då fann jag till min stora lycka de uppsatser som jag trodde jag hade förlorat. Mitt ansikte är räddat! Jag blev så lycklig och lättad! Nu har jag skrivit ut dem och i morgon ska jag rätta och bedöma dem också. Sedan är jag klar med NP.

Jag och mina kolleger på SVE och SVA satt tillsammans idag sambedömde våra uppsatser. Intressanta och nödvändiga slutsatser. Det tog nästan hela dagen men vi hann med 2 konferenser också innan jag kunde köra hem till dottern.

I kväll tar vi det lite soft. Dottern ska köras och hämtas till träningen, vi ska äta och så ska vi väl titta på Biggest Loser.

Glassbilden valdes bara för att jag i o m solen blivit såå sugen på glass. Nu kan jag inte äta så mycket glass utan att må illa men jag kan ju titta på glass.

söndag 8 maj 2016

sköna maj


Idag kom palmerna hem. Brorsan kom och hämtade mannen i morse. Han kom med släpet och de körde till växthotellet. Nästa vecka ska vi köpa nya större krukor. De har växt ur de befintliga krukorna.

Annars har dagen varit såå skön. Frukost på uteplatsen med dottern, kaffe hos grannfrun och middag på kvällen på uteplatsen. Många soltimmar idag men jag drog mig under parasollet i stället. 

Dottern drog till Emporia med Y-sonens flickvän medan jag åkte med grannen till Nova en sväng. Jag kom hem med nya byxor, shorts, 1 tunika och 3 toppar.

Nu blir det snart jordgubbar till kaffet och finalen på Mästarnas mästare. I morgon är det jobb igen. Suck! Vill ha semester nu.

lördag 7 maj 2016

Nu så. . .


har sommaren kommit till uteplatsen också. Mannen har jobbat för fullt med att städa, hämta, skura och möblera uteplatsen. Dottern hjälpte till en stund men fick roligare för sig och stack till stallet med lillkusinen i stället. Stallet firade denna helg, så flickorna plus svägerska var där och t o m svägerskan satt upp på en häst. Imponerad!

Jag blev uppassad av grannfrun som drog ut mig i solen när kaffet var klart. Vid sen lunch var jag äntligen klar med NP. Jippi! Jag är fri!

Det firade jag och grannfrun med en god cider. 

Mjölken var slut upptäckte jag så mannen fick skjutsa mig till Willys. Jag kunde ju inte köra efter cidern. Jag hade två paket att hämta ut också. En tuff jacka till dottern och ett par Moheda träskor till mig. Mannen gav jackan godkänt!

Åh vad jag har njutit av timmarna i eftermiddag. Jag har kunnat sitta i solstolen och njuta. Jag behöver inte heller tänka på någon mat för snart åker vi till brorsan och svägerskan. De bjuder på grillat.

Livet är underbart!

fredag 6 maj 2016

Nu är urnan i marken


Jag var uppe tidigt för att åka in på jobb och trycka ut mina elevers uppsatser. Strax efter klockan 8 var jag hemma igen och började rätta. Jag började närma mig slutet med 3ornas uppsatser och kom då på att jag saknade någon. Vid närmare eftertanke saknade jag 7 st. 7 st!!!! 

Jag fick fullständig panik. Jag har dem inte. Jag hade dem på stickan, trodde att jag lagt över dem på datorn och tömde stickan i förra veckan. Tömde dock inte papperskorgen, men de är borta. Jag hade inte lagt över alla på datorn. Jag har fortfarande panik. Detta får inte hända och det händer mig och mina elever. Jag kan sätta betyg på 5 av de 7 eleverna utan att de hade behövt göra NP men två av de har inte levererat under läsåret och jag behöver deras uppsatser. Jag mår såå dåligt nu. Vill att det blir måndag så jag kan prata med dem. 

Jag försökte samla mig så jag kunde bli klar med de uppsatser som jag har.

Vid 14 åkte vi hemifrån. Vi hämtade upp y-sonen och flickvännen. Vi körde till kyrkogården i Höör. Mormor G, Robban, mina bröder, lillkusinen, faster och farbror och grannen var också där. I dag satte vi ner urnan med pappas aska i jorden. Han ligger på en jättefin plats och naturen bjöd på den finaste vårskrud som den kan ge. Det var en kort ceremoni och en ansvarig från kyrkan läste en fin dikt för oss. Vackert!

Efteråt åkte vi hem till Mormor G och satt ute i trädgården och drack kaffe och åt rabarberpaj. Ljuvlig eftermiddag!

Vi åkte vidare mot Lund, hem till y-sonen och flickvännen. De bjöd på middag och kaffe. Gott!

Jag är fortfarande sjukt stressad över de försvunna NP. Rättade klart 3orna. I morgon har jag 1ornas uppsatser kvar. De hinner jag nog i morgon.

torsdag 5 maj 2016

Sommaren här helst plötsligt....

Ledig dag men inte för mig. Jag har massor att rätta. Jag satte inte klockan på ringning, någon måtta får det vara. Något får jag unna mig. Jag äter min gröt och efter det plockar jag fram mina prov och ska göra mig redo. Då ser jag att jag glömt massor på jobb. 3ornas  och 1ornas uppsatser är kvar på jobb. Såå störigt!

Gjorde en kopp kaffe och satte mig hos grannen i solen en stund. Gick tillbaka in igen och rättade 1ornas läsförståelse. Jag hade inte heller kopierat upp sammanställningssidan/elev heller så när jag hade rättat det jag rättat kunde jag inte göra mer. Det är låst på jobbet så jag får lugna mig till i morgon då jag får köra in tidigt och hämta allt.

Jaha, vad gör jag då av min lediga tid. Jo mera kaffe hos grannen sedan plockade jag undan alla vinterkläder ur garderoben och hängde in sommarkläderna. Konstigt! Förra helgen höll jag på att frysa ihjäl och nu hänger det bara tunna klänningar och linnen i garderoben. Ska jag ta av mig strumporna nu också? Hittade mina jeans som jag hade på mig på inskrivningen innan operationen. De var lite stora.

Jag har premiärtorkat tvätten ute idag. Underbart när den kan torka ute. Fick dessutom stryka lite sommarkläder som jag bara packat ner rent inför vintern.

Dottern ville till Nova och köpa lite sommarkläder. Vi åkte dit när det var 1,5 timme kvar till stängning. Vi hann inte in till alla butikerna för dottern provade säkert 30 plagg på H&M men köpte 5. Jag köpte 2 klänningar, en på Lindex och en på Indiska.

Hemma igen lagade jag middag, fläskfilé med kantareller och hasselbackspotatis till mig och dottern och fisk med grönsaker till mannen.

onsdag 4 maj 2016

Snart lång helg

Nu är alla 3orna lyssnade på. De har alla redovisat muntligt. Mina prep-elever lär sig att referera oh mina 2or ska lära sig att skriva essä.

Vi gratulerade 2 blivande 50-åringar på jobb också. Den 6e juni tar vi ut dem på en heldag i Köpenhamn.

Efter jobb körde jag direkt till Vivika och fikade och fick god fruktsallad. Vi pratade bort några timmar. Det är alltid kul att träffas.

Hemma igen. Ikväll tar jag det lugnt för att jobba hemma i 4 dagar nu. Jag hoppas verkligen att jag hinner klart till måndag.

tisdag 3 maj 2016

Rättat, rättat och rättat.

Mina dagar ser rätt så lika ut. Jag rättar så ögonen poppar ur huvudet på mig, men det blir också massor med kaffe.

Fast idag hade jag 1 lektion. Äntligen efter 2 veckors uppehåll träffade jag min pre-klass. Såå roligt att se dem igen. Vi har intre träffats på ett tag för jag har vaktat NP på deras lektioner.

Jag har också fått överlämnade från förra skyddsombudet så nu har jag lite mer på fötterna.

Det är mycket på jobbet men just nu känner jag mer att jag är i ett flow. Skönt! 1/3 kvar av 3ornas uppsatser och sedan måste jag checka av de ännu en gång. När de är klara ska jag hoppa på 1ornas prov. Jag beräknar att använda mycket av tiden i helgen så att jag blir klar på söndag.

Det kommer bli sjukt fina dagar. I stället för att rätta skulle jag vilja städa bort vintern på uteplatsen och plocka fram utemöblerna. Men det får bli nästkommande helg. Det kan inte hjälpas. Då kan vi ju också köpa blommor till krukorna och plantera.

Idag blev det ärtsoppa med pannkakor fastän det var tisdag. Så blev det med det.

måndag 2 maj 2016

Idag har det varit underbar vårvärme och solen har visat sin bästa sida. Tyvärr har jag jobbat inne heeela dagen idag. Men det såg fint ut från fönstret.

Dagen har rusat fram och jag har bara haft en massa konferenser.

Nu laddar jag inför morgondagen.

söndag 1 maj 2016

Sol, sol och sol

Idag vaknade vi till sol och jättemycket sol. Underbart! Hoppas detta är vad maj tänker leverera.

Jag hade bara en sak på agendan, rätta NP. Åh vad det satt långt inne!

Först åt jag frukost, sedan hjälpte jag dottern att rulla ihop madrasserna som fanns kvar på hennes rum, sedan packade jag en traderavinst, därefter åkte jag med mannen till ICA, han åkte vidare till Malmö medan jag tog en promenad hem. Då skulle jag sätta mig men då frågade grannfrun om jag ville ha kaffe i solen. Det ville jag och vi snackade bort en stund.

Det var varmt och skönt i solen!

Nu hade jag slut på alla ursäkter och gick in och började läsa uppsatser. Jag växelläste uppsatser och satt ute i solen lite då och då tills det var dags att laga mat.

Vi fick middagsgäster ikväll. Göran och Josef kom till oss. De har ställt upp husvagnen i Gullbranna denna helg och Göran ville besöka en konsert i Malmö i kväll, så han lämnar över Josef till oss några timmar. Just nu är kusinerna ute och leker på lekplatsen och dottern bästa kompis är också med.

Snart Mästarna mästare.

(Jag hann med 1/3 av mina uppsatser, Delade ut både F, E och A)